Tagok

Balogh Csaba, MA

Online kommunikációs szakértő, újságíró. A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének oktatója, a HVG rovatvezetője, a kiadó tech témájú nyomtatott magazinjainak felelős szerkesztője, több cég webes tanácsadója. Érdeklődési területei: webes kommunikáció, mobilkommunikáció, közösségi média, technológiai újdonságok.
Honlap: tsabeeka.hu
Email: tsabeeka@gmail.com


Dragon Zoltán, MPhil, PhD

A Szegedi Tudományegyetem Amerikanisztika tanszékének oktatója. Kutatási területe a digitális kultúra és elméletei, a digitális bölcsészet, a filmelmélet, a filmadaptáció, a pszichoanalitikus filmelmélet, és a kortárs vizuális kultúra – ezekben a témakörökben számos publikációja jelent meg hazai és külföldi szakfolyóiratokban. Eddig megjelent kötetei: The Spectral Body: Aspects of the Cinematic Oeuvre of István Szabó, (társszerzőként Cristian Réka M.-mel) Encounters of the Filmic Kind: Guidebook to Film Theories, illetve Tennessee Williams Hollywoodba megy, avagy a dráma és film dialógusa. Az AMERICANA – E-Journal of American Studies in Hungary című online folyóirat és az AMERICANA eBooks e-könyvkiadó alapítója és szerkesztője.
Honlap: www.dragonweb.hu
Email: dragon@ieas-szeged.hu


Gerencsér Péter, MA

PhD-hallgató a Szegedi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskola Irodalomelmélet alprogramján. Kutatási területei az újmédia-művészet, kánonképződés és a 19. századi irodalmi népiesség, Árpád-kori hadtörténet, cseh animációs film.
Email: gerencser@freemail.hu
Honlap: http://gerencser.blog.hu


Gollowitzer Diána, MA

A Szegedi Tudományegyetem Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet tanszékének PhD-hallgatója, az AMERICANA eBooks e-könyvkiadó magyarnyelvi korrektora, azApertúra Magazin szerkesztője. Kutatási területe az adaptáció, a kortárs amerikai televíziós sorozatok, a medialitás és az újmédia. Írásai az Apertúra Film-Vizualitás-Elmélet c. folyóiratban jelentek meg.
Email: gollowitzer@gmail.com


Kelemen Zsolt, MA

A Szegedi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskola PhD-hallgatója, illetve az AMERICANA eBooks e-könyvkiadó technikai asszisztense. Főbb érdeklődési területei: filmelmélet, pszichoanalízis, amerikai transzgresszív irodalom és újmédia.
Email: kelemenzsolt@ieas-szeged.hu
Honlap: kelemenzsolt.tumblr.com


Mátyus Imre, MA

A Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tanársegédje, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi Doktori Programjának hallgatója. Fő kutatási területe az internet kultúratermelésre és önreprezentációra gyakorolt hatásának, illetve az online (virtuális) közösségek vizsgálata.
Honlapja: www.matyusimre.hu
Email: matyusimre@gmail.com


Sághy Miklós, PhD

A Szegedi Tudományegyetem Vizuális Kultúra és Irodalomelmélet Tanszékének oktatója. Kutatási területe a film és irodalom kölcsönviszonyai, kortárs magyar irodalom, médiaelméletek. Eddig megjelent kötetei: Az újmagyar dal (kortárs lírakritika) (társszerző: Tóth Ákos), A fény retorikája (A technikai képek szerepe Mándy Iván és Mészöly Miklós munkáiban).
Email: saghy.miklos@hung.u-szeged.hu


Sebestény Csilla

Több éves tapasztalattal rendelkezem Social Media és Online Marketing területen – közösségi média menedzserként és tanácsadóként dolgozom. Munkám során saját módszert, a Slow Marketing elvét alkalmazom. A Slow Marketing egy olyan stratégia, amely egy lassabb, tudatosabb építkezésre ösztönöz, amely nem csak az egyéni monetáris profitot tartja szem előtt, és amely a technológia áldásos tulajdonságait kívánja kihasználni. A Szegedi Tudományegyetem Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoportjának tagjaként a tavalyi SMART Konferencián mutattam be “Az aktivitásmérők hatása” című kutatásom eredményeit, idén pedig “A BREW-kísérleltből” levont, marketingre vonatkozó konzekvenciáimat kívánom ismertetni.
Email: csillasebesteny@gmail.com


Tóth Zoltán János, MA

PhD-hallgató a Szegedi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskola Irodalomelmélet alprogramján. Kutatási területei közé tartozik a képantropológia, testreprezentációk, testelméletek, porn studies.
E-mail: tothzoltanjanos@gmail.com